tisdag 11 november 2014

Ytterligare ett styrelsemöte avklarat

Hej alla Tureborgsintresserade!

I kväll träffades styrelsen på Café Knape i Uddevalla och diskuterade lite om pågående och framtida arbete.

Vi har många järn i elden och vi kommer bland annat att återkomma med en mycket spännande aktivitet som kommer att ske till sommaren, men mer om det avslöjar vi inte ännu :).

Något som vi skall försöka lösa relativt snart är en skylt från Tureborgsvägen som visar vart man går upp till borgen.

Vi har också publicerat en ny sida på bloggen som handlar om sällskapet, våra syften och mål.

--------

Det dök upp en fråga på Facebookgruppen om röjningarna. Den gällde huruvida man kan ha mer spontana röjningar och med det en löpande plan med delmål så personer kan gå upp och göra lite själva när de hinner.

Styrelsen diskuterade detta och kom fram till att vår önskan fortsatt är att röjningar sker i sällskapets (styrelsens) regi som redan har en väl upparbetad kontakt med kommunen. Det medför som alltid ansvar med röjningarna som t.ex. om något händer,  att det inte görs felaktiga reparationer/motsvarande och så att ingeting som skall sparas tas bort av misstag osv.

Vi kommer däremot göra så att vi samtidigt planerar in flera röjningar under flera helger så att det finns större urval på dagar och planeringsmöjlighet för deltagarna att deltaga.

---------

Detta var allt för nu, fortsätt gärna att bidra med bilder, era tankar och idéer och fortsätt följa oss här på bloggen och på Facebook.

För sällskapet / T.C. Hviterwall

4 kommentarer:

  1. Till er som vill dit och röja på eget bevåg men nu blir hindrade av styrelsen kan jag bara säga att styrelsen har ingen befogenhet att hindra er så upp och röj och gör det fint för oss alla. Var försiktiga och ta hand om er bara :) Jag var där för några veckor sedan, tack alla ni som gjort det fint!

    Roger Nibeland

    SvaraRadera
  2. Självklart har styrelsen ingen befogenhet att hindra någon då området ägs av Uddevalla kommun, det är därför som vi skrivit att det är vår "önskan".

    Dock skall det klargöras att all röjning måste ske med kommunens godkännande då det annars kan anses som skadegörelse.

    SvaraRadera
  3. Ta det försiktig när ni röjer pojkar och flickor. Det är glas lite varstans, men ju mer som röjs, ju mindre glas och skräphög (ursäkta ordvalet) borde det bli i framtiden.

    Jag vänder mig till sällskapets styrelse nu: Hur kommer ni gå vidare i samtalet med kommunen? Är det tänkt att rusta upp valda delar av borgen eller endast ta bort lite sly som jag sett? //Vänligen så klart, jag vill ju se en snygg borg och lägger ingen skuld och börda på styrelsen!

    Med vänlig hälsning

    SvaraRadera
  4. Frågan om var exakt vi hamnar i slutändan är svår, sällskapet är demokratiskt och allas synpunkter vägs.

    De finns de som vill bygga upp hela borgen, likväl som de som ser värdet i att bevara ruinen i originalskick pga det historiska värdet.

    I nuläget ser vi dock ett behov av att vissa saker måste repareras/ underhållas för att säkra framtida ras / förfall men där måste vi inventera noggrannare och föra en dialog med kommunen bla eftersom sällskapet själva inte har någon ekonomi i nuläget och att större arbeten på borgen är förenad med arbetsmiljö/skaderisk som kommunen ansvar för.

    Vi kommer också att ta fram skyltar och anordna aktiviteter nästa år för att öka besökarantalet, för det är intresset för borgen och antalet besökare som styr vilken typ/mängd stöd som kommunen ger.

    Jag hoppas det här ger svar på dina frågor om vad vi tänker just nu.

    SvaraRadera