Hitta

Tureborgen ligger på berget Fjällsätern i sydöstra Uddevalla, Bohuslän, Sverige.

Latitud/Longitud: 58.340418, 11.952846

Länk Eniro kartor: http://kartor.eniro.se/m/P8bWv

Länk Google kartor: https://goo.gl/maps/UUPxT


Det finns 3 vägar upp till Borgen:

* Den östra, börjar längst in på gatan "Dalgången" och leder upp i skogen på en äldre "bilväg" som senare smalnar av och kränger lite. Det finns några bänkar att vila på på vägen och detta är nog trots allt den lättaste vägen upp till borgen.

* Den västra, börjar strax innan stora Tureborgsbacken planar ut, mitt emot Tureborgsvägen 22, och följer berget västerut. Vägen är asfalterad den första biten och går över två träbroar som kan vara hala när det regnat. Sedan är det lite mera "knaggligt" att ta sig upp till den norra porten men man kan fortsätta framåt och gå upp den lite bredare och jämnare vägen mot den östra porten.

* Den norra, börjar vid botten på Tureborgsbacken vid den igenmurade "Tures grav" och följer berget rakt söderut, igenom skogen och uppför en liten stentrappa vid en mur tills man till slut kommer upp för en till liten stentrappa direkt under den andra bron från Västra vägen. Denna vägen är vacker och spännande men också den svåraste vägen att ta sig upp.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fjällhyddan ligger i samma område som borgen.

Latitud/Longitud : 58.341691, 11.94834 

Länk till Eniro kartor: http://kartor.eniro.se/m/hLyuv

Länk till Google kartor: https://goo.gl/maps/1w2ZK


Det finns 2 vägar att gå till Fjällhyddan:

* Nedanför parkeringen, mittemot Tureborgsvägen 24, går det en liten bredare stig in i skogen. Följ den ca 30 meter in genom stenporten så är du framme på fjällhyddans marker.

* Vid parkeringen vid kolonilotterna högst upp på Tureborgsområdet går en gata vid namn "Älvkullevägen", följ den österut in på grusvägen och innan den svänger höger (söderut) så forstätter man rakt fram in i skogen och där ligger resterna av Fjällhyddan.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar